Čierne korenie celé 250 g
Čierne korenie celé má ostrú a mierne korenistú chuť, ktorá sa dobre hodí k mnohým jedlám.
(upraviť pomocou modulu Ubezpečenie zákazníka)
(upraviť pomocou modulu Ubezpečenie zákazníka)
(upraviť pomocou modulu Ubezpečenie zákazníka)
Čierne korenie je najpoužívanejšie a najznámejšie korenie a je súčasťou každej kuchyne. Používa sa na ochutenie jedál, ale aj v starodávnej ajurvédskej medicíne, vďaka vysokej koncentrácii silných prospešných rastlinných zlúčenín. V kuchyni sa používa do pokrmov z mäsa, rýb, vajec, do šalátov, polievok a omáčok.
Čierne korenie pochádza z Indie. Obsahuje éterický olej piperín, bielkoviny, sacharidy, vlákninu a rôzne vitamíny, ako A, B, C, E, K a minerálne látky ako draslík, vápnik, horčík, sodík, železo, fosfor, zinok, meď, selén, mangán.
O jeho účinkoch sa už hovorilo dávno. Podporuje trávenie, pretože stimuluje tráviace šťavy a enzýmy. Má pozitívny vplyv na pankreatické enzýmy a má aj protinadúvacie vlastnosti. Bráni vzniku rakoviny a pomáha vstrebávaniu ďalších, životne dôležitých výživných látok. V starovekej čínskej medicíne sa používa na zmiernenie príznakov prechladnutia a kašľa. Dokáže tiež vyčistiť dýchacie cesty, preto môže zmierniť aj astmatické príznaky. A nie v poslednom rade sú známe aj jeho antioxidačné vlastnosi.
Skladujte v suchu, nevystavujte slnečnému žiareniu.